Військові 115 окремої механізованої героїчної бригади ЗСУ розповіли правду

Військові 115 окремої механізованої героїчної бригади ЗСУ розповіли правду
331444 ПЕРЕГЛЯДІВ

Росія та проплачені нею ЗМІ та інтернет-видання в Україні та інших країнах активно ведуть також інформаційну війну проти нашої держави, витрачаючи на це великі гроші (щорічно близько 300 млн. доларів). Ця війна включає в себе, у тому числі, намагання підірвати бойовий дух наших військових та посіяти зневіру в ЗСУ серед громадян України. Одним з інструментів такої війни є розповсюдження фейкової інформації щодо непрофесійного командування або масового дезертирства в збройних силах. Яскравим прикладом є історія зі 115 окремою механізованою бригадою ЗСУ, яка відмінно тримає оборону своєї ділянки фронту. Однак частина бійців вирішила залишити позиції, тим самим спровокувавши появу фейків і домислів.

Чи дійсно був інцидент у 115 окремій механізованій бригаді?

У травні всі соціальні мережі та новинні сайти транслювали інформацію про те, що військові 115 окремої механізованої бригади ЗСУ відмовилися виконувати поставлені перед ними завдання і втекли. Російські та проросійські джерела розвинули цей вкид, то розповідаючи, що бригади була повністю знищена, то  жаліючись на те, що українська влада посадила втікачів у СІЗО за відмову виконувати свої обов’язки. Основою для багатьох фейків став реальний відеозапис, оприлюднений у травні цього року. У ньому військові з3 батальйону 115 бригади скаржаться на погане командування, переховування командирів у тилу, відсутність озброєння і базових необхідних речей для воїнів. З таким ультиматумом вони звернулися до Володимира Зеленського та Валерія Залужного з вимогою вирішити цю проблему.

Військові 115 окремої механізованої бригади розповіли правду про дезертирів

Згодом після оприлюднення скандального відео втікачів ті військові, які не злякалися і не втекли на чолі з командиром бригади розповіли правду. Вони також записали звернення до громадськості. Метою звернення було заперечення фейків та звинувачень у бік військового командування і оприлюднення правдивої версії подій. 

Військові розповіли: те, що 115 бригада відмовилася захищати свої позиції та воювати з загарбниками, а також повним складом залишила позиції, - неправда. Так вчинила лише невелика кількість воїнів, яких вони вважають дезертирами. Більшість військових залишаються на своїх позиціях і продовжують виконувати накази. Так, війна, особливо у тій зоні, де вони перебувають, є небезпечною. Однак жодних зауважень до надання наказів та наявності озброєння вони не мають. Хоча, за словами командира, ці добровольці не мали військового досвіду, тому ставилися до свого служіння в армії досить легковажно. Дезертири не лише скаржилися, що їм всього не вистачає, але й не виконали поставлених завдань, залишили свої позиції, забувши, що через них в оточенні і без допомоги опиняться 56 побратимів. Крім того, вони мали завдання укріпити бліндажі. Усі потрібні дошки та інструменти для цього їм були надані. Однак, маючи у запасі два тижні, вони не виконали навіть це зобов’язання, від якого залежало навіть їх власне життя. 

Командир 115 бригади, якого повністю підтримали всі побратими, розповів, що  вони мають достатньо озброєння, екіпірування, одягу, харчування та всього необхідного. Вище командування та волонтерські організації постійно поповнюють їхні запаси, тому скаржитися немає на що.

Саме з цієї причини бійці з упевненістю називають колишніх побратимів дезертирами, хоча і не засуджують їх. Вони наголошують, що не варто вірити проросійським джерелам, оскільки 115 окрема механізована бригада ЗСУ продовжує захищати нашу державу у тих ділянках, які виділені їм вищим командуванням. Наші захисники впевнені у перемозі України і докладають усіх зусиль, щоб це сталося якомога швидше.

Теги: 115 окрема механізована бригада, 115 механізована бригада, 115 бригада, 115 окрема механізована бригада зсу, 115 механізована бригада зсу, 115 бригада зсу
Мої відео