Міністерство освіти і науки має намір оновити предмет "Захист України" для учнів шкіл

Міністерство освіти і науки має намір оновити предмет "Захист України" для учнів шкіл
365562 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство освіти і науки має намір оновити предмет "Захист України" для учнів шкіл, включивши в нього щомісячне проведення занять протягом навчального дня з надання першої домедичної допомоги, керування безпілотними літальними апаратами (БПЛА), вміння користуватися зброєю, та орієнтування на місцевості. Про це повідомив міністр освіти та науки Оксен Лісовий у соціальній мережі "Х" (Twitter), повідомляє Українськi Новини.

"Цього року маємо намір оновити предмет "Захист України"... Зокрема, планується проведення навчання для вчителів "Захисту України" на базі військових ліцеїв. Також ми сподіваємося розширити досвід центрів, де підлітки кожні чотири тижні протягом усього дня зосереджуються тільки на предметі "Захист України". Це охоплюватиме надання першої домедичної допомоги, керування БПЛА, вміння користуватися зброєю, та орієнтування на місцевості", - написав він.

Лісовий підкреслив, що головна мета оновлення дисципліни полягає не лише у засвоєнні старшокласниками певних знань та навичок, але й у формуванні усвідомлення необхідності захищати країну.

За інформацією Українських Новин, у грудні 2023 року Кабінет Міністрів виділив 1,7 млрд гривень на придбання стимуляторів управління дронами та навчальних тирів для занять у школах з предмету "Захист України".

Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров підкреслив, що уроки з предмету "Захист України" мають відповідати сучасним викликам і технологічним вимогам. Зокрема, за його словами, планується повне переглядання підходу до дисципліни "Захист України", паралельно навчання вчителів та забезпечення шкіл сучасною технікою.

У лютому 2020 року Кабмін змінив назву предмету в школах з "Захист Вітчизни" на "Захист України".

 

Мої відео