Школи отримують підручники для учнів 5–6 класів, які навчаються за новими програмами, зазначають у Міністерстві освіти і науки.

Школи отримують підручники для учнів 5–6 класів, які навчаються за новими програмами, зазначають у Міністерстві освіти і науки.
277609 ПЕРЕГЛЯДІВ

У 2023 році держава виділила кошти на друк підручників вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії. Відомство спочатку приділило увагу друкуванню підручників для учнів 5–6 класів. У початку 2023 року з держбюджету було виділено 754,9 млн гривень, а восени – ще 552,8 млн гривень. МОН за додаткові кошти змогло додрукувати підручники, які не встигли надрукувати за гроші, закладені у держбюджет на початку року. Зараз ці підручники надруковано, і частину з них вже доставлено до шкіл та обласних книжкових баз. Обласні департаменти освіти розпочали розподіл підручників до закладів освіти. На даний момент 76% підручників для 5 класу вже доставлено до обласних книжкових баз, із них 79% вже знаходяться у школах. Це стосується підручників з іноземних мов, курсу «Здоровʼя, безпека і добробут», етики, мистецтва та технологій. Крім того, до книжкових баз доставлено 80% підручників для 6 класу, із них 81% уже знаходяться у школах. Для учнів 6 класів надруковані підручники з інформатики, курсу «Здоровʼя, безпека і добробут» та етики.

Мої відео