Національний банк планує послідовний ряд заходів для валютної лібералізації у найближчі тижні

Національний банк планує послідовний ряд заходів для валютної лібералізації у найближчі тижні
166464 ПЕРЕГЛЯДІВ

Національний банк планує послідовний ряд заходів для валютної лібералізації у найближчі тижні. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

З урахуванням стабільного рівня міжнародних резервів, стабільності на валютному ринку та очікувань стосовно міжнародної фінансової підтримки, НБУ планує послідовний ряд заходів для валютної лібералізації.

Ці кроки будуть адаптовані до Стратегії зменшення валютних обмежень, підвищення гнучкості курсу та відновлення інфляційного таргетування. Ці дії вже враховані у новому макроекономічному прогнозі, який передбачає стабільність міжнародних резервів у найближчі роки.

У березні Україна отримала близько 9 млрд дол. США від міжнародних партнерів, що збільшило міжнародні резерви до понад 44 млрд дол. США. Також було отримано підтримку від США та транш ЄС у розмірі 1,5 млрд євро. З урахуванням цього Україна може очікувати зовнішньої фінансової підтримки у розмірі 38 млрд дол. США цього року.

Тим часом уряд продовжує роботу над зміцненням власних фінансових ресурсів та розвитком внутрішнього ринку. НБУ також вдосконалює заходи для контролю валютних операцій.

Ці заходи, спільно з регулярними платежами зовнішньої фінансової підтримки, дозволять фінансувати заплановані бюджетні витрати та забезпечити стабільність на валютному ринку.

Мої відео