У Києві загинули 3 осіб через заміну газових приладів

У Києві загинули 3 осіб через заміну газових приладів
233388 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство енергетики України повідомляє про енергетичну ситуацію в регіонах України на 7 січня. У пресслужбі зазначають, що в місті Бровари Київської області у приватному будинку знайдено без ознак життя троє осіб. За попередніми даними, причина трагедії — потрапляння газу у приміщення внаслідок самовільної заміни газових приладів. 

У Кіровоградській області через падіння уламків БПЛА на повітряні лінії електропередачі були знеструмлені побутові споживачі, всіх заживлено. Тоді як у Донецьку внаслідок обстрілів знеструмлювалися майже 26 тисяч точок обліку. Залишаються без напруги внаслідок бойових дій 132 населених пункти. Також на Донеччині через бойові  дії були знеструмлені дві шахти, в яких на момент відключення електроенергії було 18 працівників. Ба більше, російські обстріли пошкодили обладнання на території ТЕС у Донецькій області. 

У Миколаївській області за добу заживлено понад 4,5 тисячі споживачів, які були без електропостачання внаслідок обстрілів. Через технічні причини знеструмлено 76 точок обліку. 

Внаслідок обстрілів російською федерацією в Харківській області протягом доби було знеструмлено 4 населених пункти. Також у результаті обстрілів вимикалась лінія ПЛ 110 в Харківській області. 

В обласному центрі Херсонщини після обстрілів без електроенергії залишилися близько 7 тисяч абонентів, всього у місті залишаються знеструмленими понад 20 тисяч споживачів. 

На поточну добу у центральних, східних та південних областях прогнозується помірний, місцями значний мокрий сніг та дощ, налипання мокрого снігу, ожеледиця (I рівень небезпечності, жовтий).

Щодо генерації та споживання в енергосистемі дефіциту електроенергії не спостерігається. Генерації українських електростанцій достатньо для покриття потреб споживачів. Крім того, після аварійного ремонту вийшов в роботу блок однієї з ТЕС. 

У пресслужбі Міненерго зазначають, що дуже важливим є зменшення навантаження на енергосистему у пікові години споживання (у вихідні дні - з 10-ї до 12-ї та з 18-ї до 20-ї години). "Споживаймо електроенергію відповідально!", — пишуть в пресслужбі.

Водночас Міністерство енергетики запевняє, що енергосистема збалансована. Ситуація контрольована. Графіки відключень електроенергії не застосовуються.

Щодо імпорту та експорту: на поточну добу прогнозується незначний імпорт електроенергії – до 2 МВт*год, експорту не передбачається.

  • Нагадаємо, що раніше повідомляючи про енергетичну ситуацію в регіонах України на 1 січня, Міністерство енергетики України зазначило, що у Харківській області внаслідок бойових дій без газу залишалися понад 600 абонентів та комунальні об’єкти. Однак додається, що обмеження електропостачання не застосовуються у жодній з областей.
  • Тоді у Харкові через обстріли на протязі двох днів було відключено від газопостачання близько 500 квартир та 14 комунально-побутових об’єктів. В одній з громад області в результаті бойових дій пошкоджено сталевий надземний розподільний газопровід низького тиску, без газопостачання залишились 82 абоненти. Станом на 9:00 годину підключено понад 200 клієнтів.
  • Окрім цього, через атаки російських загарбників за добу було знеструмлено 1,6 тисячі абонентів. Підключено до електропостачання 6,6 тисячі клієнтів (включно з тими, які були відключені раніше). Внаслідок бойових дій залишаються знеструмленими 20,6 тисячі споживачів. 
  • А в Донецькій області внаслідок бойових дій було знеструмлено 8 населених пунктів (5,8 тисячі абонентів). За добу підключено 4 населених пункти (1,2 тисячі споживачів). Залишається без напруги станом на 9:00 годину 122 населених пункти – 120,4 тисячі точок обліку. Також через російські обстріли без газопостачання залишилось майже 100 клієнтів. 
Мої відео