Максим Бердник: відповідальний бізнес - важлива умова щасливого суспільства

Максим Бердник: відповідальний бізнес - важлива умова щасливого суспільства
345869 ПЕРЕГЛЯДІВ

Максим Бердник - молодий одеський підприємець. Він не є місцевою знаменитістю, хоча заслуговував бути відомим. Адже він протягом багатьох років займається благодійною діяльністю. Команда УКРАЇНА ІНФОРМ зв’язалась з паном Максимом через його помічників, поспілкувавшись з ним, ми зрозуміли, що Максим дійсно є порядною та дуже приємною людиною у спілкуванні, яка багато працює для нашої держави. 

Детальніше про свій рід занять та допомогу іншим Максим розповів у ході інтерв'ю.

- Максиме, ви займаєтеся різними напрямами підприємницької діяльності. Розкажіть коротко про них, будь ласка.

- Я маю власні підприємства в аграрному та будівельному напрямах. Також відкрив компанії у сфері громадського харчування, обслуговування та оздоровлення. Я є співвласником компаній, які здійснюють діяльність у сфері гуртової торгівлі, специфіка – продаж будівельних матеріалів та санітарно-технічного обладнання.

- Який з видів вашої діяльності для вас є пріоритетним на сьогодні, враховуючи воєнний стан у нашій країні? 

- Будівництво є одним з пріоритетних видів діяльності, адже багато людей втратили свої будинки, постраждали промислові об’єкти, які виконують важливу функцію у розвитку нашої економіки. Тому ми обов’язково будемо вкладати кошти у цей бізнес та розвивати його.  Не менш важливим аспектом є благодійна діяльність. ЇЇ теж планую розвивати та залучати інших представників бізнесу до безкорисливої допомоги нашим громадянам.

- Чи правда, що ви надаєте фінансову допомогу людям, які постраждали від війни?Розкажіть про благодійну організацію, співзасновником якої ви є? 

-Так, я є одним з засновників благодійної організації «Святовір». Вона існує ще з 2015 року. Головний напрям діяльності організації – допомога людям похилого віку та особам з інвалідністю. Зараз додалися нові потреби. Це і внутрішньо переміщені особи, і люди, які втратили своє майно в результаті російської агресії, та інші категорії.

-Чи є ваша благодійна діяльність системною? Чи плануєте ви розвивати та популяризувати благодійність?

- Так, вона і була регулярною з самого початку своєї роботи. Однак ми не афішували свою роботу. Зараз ми будемо розширювати сферу діяльності та намагатися робити ще більше користі для нашого суспільства.

- На що варто звернути увагу людям та бізнесам, які хочуть на постійній основі допомагати іншим людям? Які категорії зараз найбільш вразливі: внутрішньо переміщені особи/люди з інвалідністю/пенсіонери тощо?

- Важливо допомагати усім. Від того що у нас з’явилося більше людей, які потребують нагальної допомоги з житлом, не змінюється той факт, що багато пенсіонерів перебувають у скрутних матеріальних умовах. Обов’язково допомагаємо людям похилого віку, які потребують негайного і дорогого лікування. У першу чергу займаємося терміновими випадками, однак і не забуваємо про інших.

- Як ви прийшли до рішення займатися підприємництвом?

- Я завжди хотів мати свою справу. Бувши активною та відповідальною людиною, я мав певні цілі та прагнення. Я люблю сам приймати рішення та відповідати за них. Коли перший бізнес пішов почав давати результати, я започаткував наступний. 

- Коли ви вирішили почати допомагати людям? Що стало поштовхом?

- Благодійність завжди була у моїх планах. Я завжди був представником відповідального бізнесу. Однак активно започаткував цю діяльність у 2015 році, коли в результаті російської агресії на сході та у Криму до нас приїхали багато людей з цих регіонів. Тоді ми побачили, скільки українців потребують допомоги з житлом і навіть базовими потребами.

- Поділіться своїми секретами, як зберегти та розвивати бізнес в умовах війни?

- Потрібно вчитися адаптуватися. Використовувати всі можливості та працювати значно більше, ніж у мирний час. Бізнес під час війни – це щоденні виклики, треба їх приймати й враховувати всі ризики, продумувати свою діяльність на кілька кроків наперед, і не боятися втрат і невдач.

- Чи є у ваших планах займатися вашою діяльністю за межами Одеси?

- Бізнес так, частково будемо розширюватися, адже успішна справа не може існувати в межах одного міста. Що стосується благодійності, поки ми зосереджуємо свою увагу на Одесі та області, адже наш регіон сильно постраждав від військової агресії Росії. Маємо чимало руйнувань та покалічених доль людей. За можливості будемо працювати та в інших регіонах, адже там також є наші співгромадяни, які потребують допомоги.

- Яким ви бачите майбутнє: своє особисте та майбутнє вашої справи?

-Прагну, щоб кожна з компаній, до якої я залучений, розвивалася та залишалася прибутковою. Адже бізнес – це одна з рушійних сил держави, важлива умова її розвитку і, найголовніше, - можливість забезпечити громадян усім необхідним для безпечного і комфортного життя.

Навіть без активного піару своєї благодійної діяльності, Максим Бердник став визнаним благодійником в Одесі. Його ім'я переповнене вдячністю тих, кому він допоміг у скрутних обставинах. Це свідчить про його великодушний характер та відданість допомозі тим, хто цього потребує. Віримо, що Максим Бердник є взірцем для інших підприємців, і його приклад також надихне їх вкладати у розвиток нашого суспільства, створюючи позитивні зміни для всіх.

 

Теги: Максим Бердник
Мої відео