Судитимуть п’ятьох окупантів, які обстрілювали українських військових на підступах до Мар’їнки та в Бахмутському районі

Судитимуть п’ятьох окупантів, які обстрілювали українських військових на підступах до Мар’їнки та в Бахмутському районі
349937 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно п’ятьох громадян за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що один з підозрюваних - мешканець м. Донецька став стрільцем ворожих військ у 2017 році. В листопаді 2023 року він перейшов на службу до «5-ї окремої мотострілецької донецької бригади» та у якості механіка-водія проходив навчання з тактики ведення бою на полігоні у м. Докучаєвську.
        
У січні 2024 року чоловік, перебуваючи на околицях м. Мар’їнки, надавав вогневу підтримку російським військовослужбовцям, які намагались утримувати свої позиції в протистоянні зі Збройними Силами України.
 
       
 
Ще один донеччанин мобілізувався у перший день повномасштабного вторгнення рф на територію нашої держави. У якості стрільця взводу охорони управління «115-го стрілецького полку 1-го армійського корпусу днр» він воював на різних ділянках фронту поблизу с. Веселого Харківської області, а також на Донеччині - в районі м. Майорська та с. Новобахмутівки Покровського району.
 
Троє мешканців м. Горлівки здійснювали збройний опір нашим захисникам у період жовтня 2022 – грудня 2023 року. Вони виконували злочинні накази російських командирів у складі підконтрольних рф окупаційних підрозділів «днр», а саме у «5-й ОМСБр», «132-й окремій гвардійській стрілецькій дивізії» та протитанковій артилерійській батареї «110-ї ОГМСБр».
 
Наші захисники затримали трьох обвинувачених під час штурму позицій ЗСУ в грудні 2023 року на околицях міст Майорська й Горлівки та с. Зайцевого Бахмутського району. Ще двох примусили скласти зброю на початку січня 2024 року поблизу м. Мар’їнки.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за санкціями статей - довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео