Двоє колишніх правоохоронців з Луганщини підозрюються у співпраці з ворогом

Двоє колишніх правоохоронців з Луганщини підозрюються у співпраці з ворогом
277505 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом колишнім працівникам органів внутрішніх справ України за фактами колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

 

За даними слідства, підозрювані проходили службу в Лутугинському районному відділі УМВС України в Луганської області. Нині ж вони підтримують загарбників та працюють в так званих правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території.

Один з підозрюваних обійняв посаду старшого інспектора чергової частини відділу міністерства внутрішніх справ росії «Лутугинський». Інший – дільничного уповноваженого поліції того ж відділу.

Псевдоправоохоронці виконують накази окупаційної влади та стоять на варті російського правопорядку.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, оперативний супровід – ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео