Заочно судитимуть двох «сільських голів» з Волноваського району

Заочно судитимуть двох «сільських голів» з Волноваського району
367040 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Волноваської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти стосовно двох жінок за фактами колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
У березні 2022 року мешканка с. Рівнопіль вступила в злочинну змову з окупаційними військами рф та очолила незаконно створену ними «сільську адміністрацію». Не маючи відповідного досвіду, новоспечена «голова села» взяла на себе затвердження «перспективних планів» та бюджету. Також вона забезпечує на ввіреній їй території дотримання російського законодавства, веде кадастрову книгу й розпоряджається українською землею.
 
    
 
Натомість інша обвинувачена вже працювала на державній службі. Провідна спеціалістка відділу архітектури, містобудування та землевпорядкування Ольгинської селищної ВЦА пішла на «підвищення» та очолила «Благодатненську селищну адміністрацію Волноваського району днр». «Чиновниця» стежить за виконанням всіма організаціями та громадянами розпоряджень окупаційної влади. Крім того, вона налагодила зв’язок з місцевими пропагандистами й використовує їх для висвітлення своєї «роботи», зокрема засідань фейкового органу управління та піар-кампаній на підтримку себе як «чинної голови».
 
Наразі обидві громадянки перебувають в розшуку. Максимально їм загрожує 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років з конфіскацією майна.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео