Вищий антикорупційний суд: активи російського підприємця будуть стягнуті в дохід державі

Вищий антикорупційний суд: активи російського підприємця будуть стягнуті в дохід державі
364792 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство юстиції повідомило, що Вищий антикорупційний суд схвалив позов щодо російського підприємця Івана Саввіді та його дружини, що стосується стягнення в дохід держави їхніх активів. Цю інформацію оприлюднила пресслужба Міністерства юстиції 9 лютого.

Згідно з повідомленням, Вищий антикорупційний суд розглянув позов Міністерства юстиції та прийняв рішення стягнути в дохід держави активи підприємця та його дружини, а також активи, щодо яких Іван Саввіді може здійснювати розпорядження.

Це стосується 100% акцій компанії "Пентопак", що спеціалізується на виробництві упаковки, та 100% статутного капіталу їхньої дочірньої компанії "Атлантіс-Пак Україна".

Міністерство юстиції вказує, що Іван Саввіді є російським підприємцем грецького походження, пов'язаним з владою РФ та партією "Єдина Росія". Він також є президентом Федеральної національно-культурної автономії греків Росії, через яку підтримує дії держави-агресора, включаючи воєнні дії в Україні.

Міністерство зазначає, що така діяльність підприємця триває з 2014 року. Дружина Саввіді, за даними уряду України, номінально володіє кількома компаніями, які фактично перебувають у власності її чоловіка, зокрема компанія "Пентопак".

Мої відео