Підозрюється псевдочиновниця «сільської адміністрації днр», яка у пропагандистських роликах прославляє державу-агресора

Підозрюється псевдочиновниця «сільської адміністрації днр», яка у пропагандистських роликах прославляє державу-агресора
280663 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Лівобережної окружної прокуратури мешканці Маріупольського району заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

У червні 2022 року діловод Нікольської селищної ради перейшла на бік окупантів. З метою побудови кар’єри у квазіреспубліці жінка погодилась очолити «Новокраснівську сільську адміністрацію Володарського району днр».
 
 
Так звана чиновниця призначає й звільняє з посад працівників, бере участь у формуванні бюджету та розробці районних програм уявного розвитку населеного пункту. Окрім розпоряджання фінансами села, ексділовод контролює діяльність муніципальних підприємств й затверджує їх статути згідно з нікчемним законодавством «днр».
 
Про свою прихильність до прокремлівського режиму підозрювана активно заявляє у підконтрольних окупантам медіа. Крім того, жінка піарилась у пропагандистських роликах та роздавала землякам листівки з привітаннями від президента рф, за чиїм наказом в Україну прийшла війна.
 
Робота очільниці окупаційної установи спрямована на створення ілюзії про піклування й підтримку державою-агресором людей, що залишились в окупації.
 
Наразі жінку оголошено у розшук. Максимально їй загрожує 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Мої відео