Зберігав психотропні речовини вартістю у півмільйона гривень в підвалі багатоквартирного будинку - «закладника» засуджено до 9 років ув’язнення

Зберігав психотропні речовини вартістю у півмільйона гривень в підвалі багатоквартирного будинку - «закладника» засуджено до 9 років ув’язнення
359975 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Краматорської окружної прокуратури довели у суді провину місцевого мешканця у незаконному придбанні, зберіганні та збуті психотропних речовин в особливо великому розмірі (ч. ч. 2, 3 ст. 307 КК України). Його засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд встановив, що у липні 2022 року житель Краматорська вирішив заробити на продажі психотропних речовин. Постачальника «товарів» він знайшов через месенджер «Telegram». У подальшому чоловік отримав від нього дві посилки з «PVP-сіллю» та амфетаміном.
 
       
 
Місцем зберігання «психотропів» наркоділок обрав підвал багатоквартирного будинку. Там він розфасував отримані дози у полімерні пакети й згортки, після чого сховав декілька з них під камінням на території автогаражного кооперативу. Проте скинути локації потенційним клієнтам не встиг, оскільки був викритий правоохоронцями.
 
       
 
Загалом у нього виявлено та вилучено 34 пакети із психотропними речовинами загальною вартістю, за цінами «чорного ринку», майже 500 тис. грн, а також приладдя для їх вимірювання та фасування, електронні ваги й мобільні телефони.   
 
Вирок ухвалено Індустріальним районним судом м. Дніпропетровська.
Мої відео