9 років позбавлення волі за передачу даних про дислокацію ЗСУ – засуджено мешканця Краматорська

9 років позбавлення волі за передачу даних про дислокацію ЗСУ – засуджено мешканця Краматорська
321732 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури Індустріальним районним судом м. Дніпропетровська ухвалено вирок чоловіку за несанкціоноване поширення інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Його засуджено до 9 років за ґратами.
За даними слідства, у березні 2023 року 56-річний місцевий фотограф-аматор у месенджері «Telegram» переписувався з двома адміністраторами місцевих проросійських чатів, які було створено задля збору розвідданих. Мешканець м. Краматорська усвідомлював, що надана інформація може потрапити до російських військових та нанести шкоду національній безпеці України, проте це його не зупиняло.
 
 
Інформатор надсилав фотографії місць дислокації підрозділів ЗСУ на території міста. Через деякий час по одному з таких об’єктів російська армія поцілила ракетою, що спричинило його руйнування.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Після того, як чоловіка викрили правоохоронці, він чекав на вирок під вартою.
Мої відео