За матеріалами СБУ до 9 років позбавлення волі засуджено навідника ракетного удару по Краматорську

За матеріалами СБУ до 9 років позбавлення волі засуджено навідника ракетного удару по Краматорську
410669 ПЕРЕГЛЯДІВ

За матеріалами СБУ до 9 років позбавлення волі засуджено навідника ракетного удару по Краматорську

Таке рішення прийняв суд на підставі беззаперечної доказової бази, яку зібрала Служба безпеки України.  Доведено, що учасник агентурної мережі російських спецслужб коригував ракетні удари по цивільній інфраструктурі Краматорська. Під час контррозвідувальних заходів на Донеччині співробітники української спецслужби затримали ворожого інформатора.

Зловмисником виявився мешканець Краматорська, який працював на одному з місцевих заводів. Разом з поплічниками він збирав розвіддані про місця базування та переміщення українських оборонців у місті. Зібрану інформацію він передавав іншому учаснику агентури, який є адміністратором одного з телеграм-каналів, який координується та фінансується державою-агресором. 

Кураторів особливо цікавили маршрути пересування важкої бронетехніки та місця дислокації бойових підрозділів ЗСУ, на озброєнні в яких перебуває далекобійна техніка західних партнерів.

Крім того, зловмисник фіксував результати ворожих обстрілів по об’єктам цивільної інфраструктури та корегував ракетні удари по Краматорську. Ворогу він передавав координати та адреси об’єктів ймовірного базування підрозділів сил оборони, а також фото наслідків ворожих атак.  

За його наводкою ворог здійснив обстріл  однієї зі шкіл міста.

Під час затримання у інформатора вилучено мобільний телефон з листуванням, яке підтверджує його злочинну діяльність.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України).

Суд призначив йому покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснювали співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Сторона захисту має право оскаржити вирок в апеляційному порядку протягом місяця з дня його оголошення. 

 

Мої відео