За розтрату 135 тис.грн бюджетних коштів під час ремонту ліцею на Київщині судитимуть інспектора технагляду

За розтрату 135 тис.грн бюджетних коштів під час ремонту ліцею на Київщині судитимуть інспектора технагляду
345632 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ювенальні прокурори Києво-Святошинської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно інспектора відділу технічного нагляду одного з департаментів Київської обласної державної адміністрації за фактом службового підроблення та розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2022 року Департамент регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації уклав договір з товариством про виконання поточного ремонту ліцею в смт Макарів.

В ході виконання робіт з технічного нагляду інспектор вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо вартості та обсягів виконаних робіт.

Обвинувачений, розуміючи,  що роботи не виконані в повному обсязі, підписав акт приймання виконаних робіт з недостовірною інформацією. На його підставі товариству перераховано бюджетні кошти.

Відповідно до висновку судових будівельно-технічних експертиз вартість невиконаних робіт становить 135 тисяч гривень.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУ Нацполіції в Київській області та Бучанського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу Бучанського РВ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео