Близько 1 млн грн збитків державі - підозрюють командира військової частини та підлеглих офіцерів

Близько 1 млн грн збитків державі  - підозрюють командира військової частини та підлеглих офіцерів
32650 ПЕРЕГЛЯДІВ

   За процесуального керівництва Дарницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомлено про підозру командиру військової частини за фактом недбалого ставлення до військової служби в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК України) та трьом підлеглим йому офіцерам за зловживання службовим становищем (ч.ч. 1, 2 ст. 364 КК України).

   За даними слідства, командири підрозділів, використовуючи службове становище всупереч інтересам служби, надали командиру військової частини недостовірні відомості щодо нарахування і виплати збільшеної додаткової винагороди військовослужбовцям, які не приймали безпосередню участь у бойових діях. В той же час полковник НГУ, не перевіривши подані йому документи на відповідність, допустив безпідставне здійснення її виплати. Внаслідок дій підозрюваних Державному бюджету України спричинено збитки на загальну суму 986 тис. грн.

   Санкції статей передбачають позбавлення волі на строк до 8 років - ч. 4 ст. 425 КК України та до 6 років - ч.ч. 1, 2 ст. 364 КК України.

   Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 відділу ТУ ДБР, розташованого  у м. Києві за оперативного супроводу ДВКР СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

Теги: Дарницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону,повідомлено про підозру,командир військової частини,безпідставні виплати,недостовірні відомості,збитки державі
Мої відео