Затримано мешканця Київщини, який продавав військовослужбовцям автомобілі, отримані як гуманітарна допомога

Затримано мешканця Київщини, який продавав військовослужбовцям автомобілі, отримані як гуманітарна допомога
32959 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону затримано мешканця Київської області.

   За даними слідства, вказаний громадянин під час дії воєнного стану організував продаж військовослужбовцям товарів гуманітарної допомоги, яка надійшла від представників релігійних спільнот Литовської Республіки та Королівства Швеції,  а саме -  транспортних засобів. При цьому, для прикриття своєї злочинної діяльності продавець вимагав від військовослужбовців розписку про нібито безоплатну передачу вказаних транспортних засобів для потреб сил оборони. 

   02.08.2023 під час продажу військовослужбовцю трьох автомобілів за грошові кошти в сумі 500 тис. грн. особу затримано за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України.

   Загалом у кримінальному провадженні досліджується законність ввезення та подальшої експлуатації понад 100 транспортних засобів.

   Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Київській області за оперативного супроводу ГУ ДЗНД СБ України.

   Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

Теги: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону,затримано, гуманітарна допомога,автомобілі для військових,транспортні засоби
Мої відео