Понад 830 тисяч гривень збитків при закупівлі самоскида – судитимуть першого заступника міського голови та головного спеціаліста

Понад 830 тисяч гривень збитків при закупівлі самоскида – судитимуть першого заступника міського голови та головного спеціаліста
399061 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Броварської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно першого заступника міського голови та уповноваженої особи з питань закупівель однієї з міських рад Броварського району за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені, неналежно виконуючи службові обов’язки, уклали з фізичною особою договір на придбання вживаного самоскида на невигідних для міськради умовах – за цінами, що значно перевищують ринкові. Вказана закупівля здійснювалася для виконання заходів з територіальної оборони.

На підставі договору міська рада перерахувала на рахунок продавця бюджетні кошти за транспортний засіб.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Броварського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області, за оперативного супроводу Броварського РВ ГУ СБ України в м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео