На Київщині викрито та повідомлено про підозру 5 учасникам злочинної організації, які налагодили нелегальний бізнес з надання послуг сексуального характеру

На Київщині викрито та повідомлено про підозру 5 учасникам злочинної організації, які налагодили нелегальний бізнес з надання послуг сексуального характеру
408224 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 5 особам, які у складі злочинної організації займалися сутенерством та втягненням осіб в заняття проституцією, а також утримували місця розпусти (ч. 1,2,3 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 302, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 303 КК України).

Розслідуванням встановлено, що мешканка Харкова з початку 2022 року створила та очолила злочинну організацію, до складу якої увійшло ще 4 особи. Підозрювані налагодили заборонений "бізнес" із надання послуг сексуального характеру на території Київської та Харківської областей.

Між членами групи був чіткий розподіл ролей. Жінок для зайняття проституцією залучали шляхом розміщення рекламних оголошень у месенджері Telegram. Вказані особи винаймали квартири для надання послуг інтимного характеру, організовували транспортування осіб до місць розпусти, приймали від них замовлення та вели облік та розподіл «прибутку» від протиправної діяльності.

На підозрюваних працювало 20 жінок. Вартість послуг сексуального характеру становила 150 доларів США за годину та 800 доларів США за ніч. Половину зароблених грошей жінки віддавали організаторам.

Під час проведення обшуків за місцями проживання фігурантів, а також за адресами надання інтимних послуг вилучено мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи і грошові кошти.

Правоохоронці затримали підозрюваних в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки та Департаменту міграційної поліції Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео