Ухвалює судові рішення від імені фейкової республіки – так званому судді «Тельманівського районного суду днр» «світить» до 15 років за ґратами

Ухвалює судові рішення від імені фейкової республіки – так званому судді «Тельманівського районного суду днр» «світить» до 15 років за ґратами
336206 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва прокурорів Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Макіївки за фактом участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2014 році, коли частину Донеччини окупували нзф «днр», суддя Донецького окружного адміністративного суду не виїхав на підконтрольну Україні територію. У вересні 2016 року, підтримуючи обраний окупантами курс на «денацифікацію» України, він добровільно погодився налагоджувати у «республіці» роботу так званої судової гілки влади.
 
 
Чоловік обійняв псевдопосаду судді незаконно створеного «Тельманівського районного суду днр». Усвідомлюючи, що життя в окупованому регіоні базується на нікчемному і не визнаному світом «законодавстві», юрист чинить так зване правосуддя, спираючись на фіктивні закони й нормативні акти.
 
Він розглядає кримінальні справи стосовно мешканців окупованого регіону та від імені псевдореспубліки ухвалює незаконні вироки. Також «суддя» бере участь у розгляді цивільних справ, зокрема, про визнання спадщини, втрати правовстановлюючих документів, а також ухвалює рішення щодо покарання громадян за здійснення господарської діяльності без «державної» реєстрації у фейкових органах «республіки».
 
Виступаючи у підконтрольних окупаційній владі ЗМІ, у тому числі і як виконуючий обов’язки голови суду, він звітує про виконане «судочинство», створюючи у глядацької аудиторії враження про нібито забезпечення законності в окупованому районі. Таким чином допомагає окупантам позиціонувати себе як легітимну владу, а також порочить звання судді й підриває авторитет українського правосуддя.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську. Обвинувачений перебуває у розшуку. У разі затримання українськими правоохоронцями йому загрожує ув’язнення за ґрати на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео