Незаконно відрядив підлеглих до КМВА: повідомлено про підозру колишньому командиру військової частини

Незаконно відрядив підлеглих до КМВА: повідомлено про підозру колишньому командиру військової частини
350783 ПЕРЕГЛЯДІВ

   За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомлено про підозру у перевищенні військовою службовою особою службових повноважень колишньому командиру військової частини за фактом перевищення службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

   За даними слідства, будучи військовою службовою особою, підозрюваний прийняв рішення, яке могло бути ухвалене лише Головнокомандувачем Збройних Сил України. Він видав наказ про відрядження чотирьох підлеглих йому військовослужбовців до Київської міської військової адміністрації.

   Раніше спецпрокурори спільно з ДБР повідомили про підозру чотирьом військовослужбовцям однієї із військових частин ТРО, троє з яких є столичними депутатами, а ще один – помічником депутата Київради. Вони впродовж року не з’являлись на військову службу, отримуючи грошове забезпечення із військової частини. Їм інкриміновано ухилення від несення обов’язків військової служби (ч. 4 ст. 409 КК України).

   Наразі підозрюваному вручено клопотання про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

   Санкція статті ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України передбачає позбавлення волі на строк до 12 років.

   Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого  у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

 

Теги: Спеціцалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,повідомлено про підозру,командир військової частини,КМВА,депутати Київради
Мої відео