6000 доларів за ухилення від військової служби: на Полтавщині викрито посадовця РТЦК та СП

6000 доларів за ухилення від військової служби: на Полтавщині викрито посадовця РТЦК та СП
379758 ПЕРЕГЛЯДІВ

   За процесуального керівництва Полтавської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону  задокументовано факт одержання неправомірної  вигоди посадовцем Миргородського РТЦК та СП Полтавської області (кваліфікований за ч. 3 ст. 332,  ч. 2 ст. 369-2 КК України).

   За даними слідства, посадовець центру комплектування за 6000 доларів США  пообіцяв військовозобов’язаному видати документи щодо визнання його непридатним до військової служби з виключенням із військового обліку, які у подальшому сприятимуть  безперешкодному перетину державного

кордону. Під час передачі військово-облікових документів фігуранта затримано правоохоронцями, а частину отриманої раніше неправомірної вигоди вилучено у ході проведення слідчих дій за місцем проживання підозрюваного. 

   Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Полтавській області за оперативного супроводу УСБ України в Полтавській області.

   Санкціями інкримінованих статей передбачено позбавлення волі на строк до дев’яти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

Теги: Полтавська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону,викрито,задокументовано,неправомірна вигода,ухилення від військової служби,РТЦК та СП
Мої відео