Прокуратура в судовому порядку стягує з недобросовісного суб’єкта господарювання в дохід держави понад 7 млн грн

Прокуратура в судовому порядку стягує з недобросовісного суб’єкта господарювання в дохід держави понад 7 млн грн
312454 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Київської обласної прокуратури встановили, що установа, яка належить до сфери управління Державної міграційної служби України, за результатами проведеного у 2018 році тендеру, уклала договір на реконструкцію належного їй приміщення.

З-поміж двох учасників відкритих торгів, один суб'єкт господарювання визнано переможцем, з  ним же укладено договір. Проте встановлено, що під час проведення закупівель учасники узгоджували свою поведінку, що суперечить вимогам законодавства.

Вчинення антиконкурентних узгоджених дій підтверджено рішенням Антимонопольного комітету України. Обидва суб’єкти господарювання притягнуто до відповідальності.

Оскільки укладений за результатами вказаної закупівлі договір підряду суперечить інтересам держави та суспільства, Київська обласна прокуратура звернулася до Господарського суду міста Києва з позовом про визнання недійсними рішення тендерного комітету, договору закупівлі та стягнення з недобросовісного суб’єкта господарювання  у дохід держави понад 7 млн грн, отриманих за договором.

Мої відео