БЕБ завершило розслідування щодо підробки товарів італійського виробника кави

БЕБ завершило розслідування щодо підробки товарів італійського виробника кави
318121 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління БЕБ у Закарпатській області завершили досудове розслідування у справі щодо незаконного використання знаків для товарів торгової марки, право на яку належить відомому італійському виробнику кави.

Встановлено, що протягом 2021 - 2022 років, група осіб купувала та у подальшому реалізовувала фальсифіковану кавову продукцію з нанесенням на неї підроблених знаків торгової марки.

Підроблена продукція продавалася гуртом та в роздріб через інтернет та на ринку Мукачева. Жодних угод та ліцензій на використання торгової марки громадяни не мали.

Як повідомлялося раніше, за результатами обшуків правоохоронці вилучили понад 5 тисяч пачок кави в зернах загальною вагою близько 5 тонн. Згодом, після проведення експертизи, компанія-виробник підтвердила, що уся продукція є підробленою. Таким чином закордонній компанії, що зареєструвала торговельну марку в Україні та має міжнародну реєстрацію, було завдано матеріальну шкоду на загальну суму майже 3,5 млн грн.

Особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 229 КК України (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару). Незаконну продаж продукції припинено, матеріали скеровано до суду.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось детективами Територіального управління БЕБ у Закарпатській області, за оперативного супроводу співробітників відділу протидії кіберзлочинам в Закарпатській області ДКП НПУ та процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, підробка,торгова марка
Мої відео