Веде облік безробітних в окупованому районі - заочно повідомлено про підозру заступниці директора «Володарського районного центру зайнятості» (ФОТО)

Веде облік безробітних в окупованому районі - заочно повідомлено про підозру заступниці директора «Володарського районного центру зайнятості» (ФОТО)
373705 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянці України заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у квітні 2022 року, коли війська країни-агресора тимчасово захопили частину Донецької області, мешканка смт Нікольське добровільно почала працювати на окупантів. Жінка обійняла псевдопосаду заступниці директора «Володарського районного центру зайнятості» фейкової «ДНР».

Вона координує роботу працівників відділів установи і контролює ведення баз даних безробітних, роботодавців й вакансій. Окрім цього, за відсутності керівника, підозрювана підписує необхідні окупаційній адміністрації документи.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео