ТУ БЕБ у Львівській області вилучили готівку та електронні цигарки на понад 26 млн грн

ТУ БЕБ у Львівській області вилучили готівку та електронні цигарки на понад 26 млн грн
301348 ПЕРЕГЛЯДІВ

За результатами санкціонованих обшуків місць здійснення господарської діяльності групи осіб, домашніх адрес та транспортних засобів на території м. Львова детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області виявили та вилучили 28 тис. електронних сигарет орієнтовною вартістю близько 10 млн грн. Окрім того, детективи вилучили готівкові кошти, у тому числі валюта, отриманні внаслідок злочинної діяльності на загальну суму в еквіваленті понад 16,5 млн грн.

Співробітники БЕБ з’ясували, що група осіб організувала розгалужену мережу збуту контрабандних підакцизних товарів іноземного походження. Електронні цигарки продавали через соціальні мережі та у торгівельних закладах м. Львова. Під час обшуків також вилучено транспортні засоби, які перевозили підакцизні товари, чорнову бухгалтерію, мобільні телефони, сервери, системи відеоконтролю тощо. Загальна вартість вилученого становить близько 30 млн грн.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, встановлюється повне коло причетних осіб.

Досудове розслідування кримінального провадження за ознаками правопорушень передбачених ч. 1 ст. 199 КК України (зберігання з метою використання при продажу товарів незаконно виготовлених чи підроблених марок акцизного податку) та ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, тютюну, або інших підакцизних товарів) здійснюють детективи ТУ БЕБ у Львівській області за процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури та оперативного супроводу працівників УСБУ у Львівській області.

Нагадаємо, нещодавно детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області вилучили техніку, незаконно ввезену в Україну вартістю близько 25 млн грн. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/operativne-vidpracyuvannya-beb-u-lvivskij-oblasti-vilucheno-tovariv-na-25-mln-grn

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,контрафактні цигарки,цигарки
Мої відео