Залишився в окупації та працює на ворога – експосадовцю ДСНС України в Донецькій області заочно повідомлено про підозру

Залишився в окупації та працює на ворога –  експосадовцю ДСНС України в Донецькій області заочно повідомлено про підозру
321696 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури колишньому начальнику одного з державних пожежно-рятувальних загонів Головного управління ДСНС України в Донецькій області заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у травні 2022 року підполковник служби цивільного захисту, перебуваючи на тимчасово окупованій російськими загарбниками території Бахмутського району, зрадив присязі працівника правоохоронного органу України та добровільно погодився на співпрацю з ворогом. Правопорушник обійняв псевдопосаду у структурному підрозділі так званого «мнс днр», а саме у «пожежно-рятувальній частині міста Світлодарськ», та брав активну участь у засіданнях під головуванням псевдоголови «адміністрації міста».

Досудове розслідування здійснюється слідчими першого слідчого відділу (з дислокацією у м. Краматорську) ТУ ДБР, за оперативного супроводу УСР в Донецькій області Департаменту стратегічних розслідувань НП України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічного ув’язнення, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео