Інформувала фсб рф про місця дислокації ЗСУ – мешканці Донеччини загрожує до 12 років за ґратами

Інформувала фсб рф про місця дислокації ЗСУ – мешканці Донеччини загрожує до 12 років за ґратами
359232 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки м. Бахмута за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України за попередньою змовою групою осіб, а також несанкціонованого поширення інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчинених в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 110, ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, у червні 2022 року громадянка України через акаунт в одному з месенджерів в особистій переписці з представником центрального апарату фсб рф повідомила останньому про місце дислокації особового складу Збройних Сил України на території м. Бахмута.

Окрім цього правоохоронці встановили, що у 2014 році обвинувачена брала участь в організації та проведенні на території міста незаконного референдуму, з метою зміни меж та державного кордону України.  

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

На вирок суду жінка чекає під вартою. Обвинувальний акт скеровано до Артемівського міськрайонного суду Донецької області. Зловмисниці загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років.

Мої відео