Судитимуть чотирьох громадян, які незаконно переправляли через кордон військовозобов’язаних чоловіків

Судитимуть чотирьох громадян, які незаконно переправляли через кордон військовозобов’язаних чоловіків
306882 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох жителів м. Костянтинівки за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та двом з них – за зловживання впливом (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 369-2 КК України).
У травні 2023 року четверо спільників вигадали «прибуткову» схему переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон. Вони познайомилися з 20-річним хлопцем, який шукав роботу й переконавши його, що без оформлення на військовий облік знайти її не вийде, запропонували покинути країну.
 
    
 
Чоловік мав заплатити 270 000 грн, а автори «схеми» обіцяли організувати йому фіктивний шлюб з 31-річною жінкою, яка має інвалідність 2 групи, щоб вони разом виїхали до Європи. Аби ідея звучала переконливіше, «підприємці» запевнили: мають «свою» людину в одному з відділів державної реєстрації актів цивільного стану в Краматорському районі. Це означало, що одруження мало відбутися за прискореною процедурою.
 
Однак громадянин виявив свідому позицію й одразу звернувся до поліції. У липні 2023 року, отримавши свідоцтво про так званий шлюб, вже колишній «наречений» передав обвинуваченим обумовлену суму, після чого трьох жінок та чоловіка викрили правоохоронці. Стосовно однієї з пособниць групи через стан здоров’я до суду направлено клопотання про застосування до неї примусових заходів медичного характеру.
 

 

Досудове розслідування здійснювалося за оперативного супроводу УСР в Донецькій області ДСР НП України.
Мої відео