Прокуратура в судовому порядку вимагає від товариства припинити протиправне використання Косівського водосховища на Київщині

Прокуратура в судовому порядку вимагає від товариства припинити протиправне використання Косівського водосховища на Київщині
222608 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Білоцерківська окружна прокуратура в судовому порядку вимагає від товариства припинити незаконне використання Косівського водосховища для рибогосподарської експлуатації та повернути його державі.

Загальна площа п’яти земельних ділянок з розташованим на них водним об’єктом становить 378 га.

Встановлено, що товариство, яке спеціалізується на риборозведенні, понад 6 років протиправно користувалося водосховищем у Білоцерківському районі.

Товариство займалося господарською діяльністю на підставі Режиму рибогосподарської експлуатації. Згідно із законодавством, це не є дозвільним документом для використання водного об’єкта та земель під ним.

Таким чином, використовуючи природні ресурси, суб’єкт господарювання не сплачує кошти за їх оренду, що призводить до недоотримання надходжень до відповідних бюджетів.

З метою захисту державних інтересів, Білоцерківська окружна прокуратура звернулася до суду з позовом про усунення перешкоди у користуванні та розпорядженні водним об’єктом та землею під ним.

Нині Господарський суд Київської області відкрив провадження за позовом прокуратури.

 

Мої відео